Kış Aylarında Saç ve Cilt Bakım Tüyoları

14 Kasım 2023
Kış Aylarında Saç ve Cilt Bakım Tüyoları

Kış ayları geldiğinde soğuk hava ve düşen nem seviyeleri saç ve cilt sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Pul pul dökülen cilt veya nemini kaybetmiş saç hepimiz için can sıkıcı bir duruma dönüşebilir. Ancak doğru bakım rutinleri ile kış aylarında da sağlıklı ve parlak saçlara, pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkündür.

Bu yazıda, kış saç bakımı ve kış vücut bakımı önemini vurgulayacak ve soğuk hava koruma yöntemleri için size en iyi ve pratik ipuçlarını sunacağız. İşte daha nemli, bakımlı ve sağlıklı bir cilt ve saç için bakım tüyoları…

Soğuk Havanın Saça ve Cilde Etkileri 

Öncelikle soğuk hava ve rüzgarın saçımız ve cildimiz üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsedelim. Bunlardan ilki kuruluk olarak bilinir. Soğuk hava, saçların nem dengesinin bozulmasına neden olarak daha hızlı bir şekilde kurumasına sebep olmaktadır. 

Diğer bir etki ise mat görünümdür. Bu durum, soğuk havalarda kuruluğa bağlı gelişen ve en sık rastlanan durumlardan birisidir. Saçların parlaklığını ve canlılığını yitirerek soluk bir görünüm alması olarak bilinir. Saçların kuruması ve nem dengesizliğine bağlı olarak da saçlarda kırılma, dökülme ve elektriklenme gibi durumlar oluşmaktadır. 

Saçta ve ciltte yaşadığınız problemler belirli sağlık problemlerinin habercisi olabilir. Bu nedenle düzenli sağlık kontrolleri için uzman doktorların görüşlerini alabilirsiniz. Böylece bedeninizin ihtiyacı doğrultusunda gerekli takviyeleri ve rutinleri hayatınıza dahil ederek sağlıklı bir cilde ve saça sahip olabilirsiniz.

Saç ve Cilt Sağlığı İçin Nemlendiricinin Önemi

Kış aylarında nemlendirici kullanımı hem saçımız hem de cildimiz için önem arz etmektedir. Kışın ev ve iş yerlerindeki ısıtma sistemlerinden dolayı cildimiz ve saçlarımız kuruma riskiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu yüzden saçımızı ve cildimizi temizlerken aynı zamanda nem kazandıracak ürünler kullanmak oldukça önemlidir. Böylelikle cildimizin pul pul dökülmesini engelleyebilir, saçımızın daha parlak ve nemli görünmesini sağlayabiliriz. 

Üstelik nemlendirme adımları sadece kuru ciltler için değil, tüm cilt tipleri için çok önemlidir. Yağlı bir cilde veya kolay yağlanan saçlara sahipseniz kış aylarında cilt kuruluğunu önlemek için nemlendirici kullanımını ihmal etmemelisiniz.

Doğal Yağların Gücü

İçeriğinin doğal olduğundan emin olduğunuz bakım yağlarını, saç ve cilt bakım rutinlerinize ekleyebilirsiniz. Nemini kaybeden saçlarınıza ve cildinize nem kazanabilmesi için bakım yağlarından düzenli olarak takviye yapabilirsiniz. Kış mevsiminde saç sağlığı için doğal yağlarla saçınıza maske yapabilir veya duş sonrası maske uygulayarak saçın nemini dengeleyebiliriz.

Ayrıca, kuruyup dökülen saçlar için badem yağının etkili bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz. Bir diğer yönden zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, argan yağı gibi doğal içeriklere sahip bitkisel yağlar da dökülen saçların güçlenmesinde rol oynayacaktır. Soğuk kış günlerinde cildimize en iyi gelen şey ise C vitamini olacaktır. C vitaminini günlük rutinlerinize ekleyebilir, c vitamini içeren yağlardan destek alabilirsiniz.

Kış Aylarında Beslenme ve Su Tüketiminin Önemi

Kışın soğuk havalar vücut direncimizin düşmesine sebep olabilir. Bu durumda da cildiniz ve saçlarınız olumsuz etkilenebilir. Vücut direnciniz arttığında cildiniz ve saçlarınız da güçlenir. Sağlıklı cilt ve saçlar için yeterli ve dengeli beslenme, taze meyve sebze tüketimi, kuruyemişler önemli rol oynar.

Omega 3 için balık ve yeteri miktarda et, tavuk tüketmek de bağışıklığınızın güçlenmesinde faydalı olacaktır. Bir diğer yönden sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilt için bol su içmek oldukça önemlidir.

Cilt ve Saç Bakımında Ürün Tercihi

Kış aylarında kuruyan cildin ve saçın nemini daha fazla kaybetmemesi için onlara nazik davranmalı ve sert içerikli bakım ürünlerinden uzak durmalıyız. Sert sabunlar ve sert banyo lifleri cilt katmanlarındaki ve saç diplerindeki faydalı yağları kurutabilir ve cildin pul pul dökülmesine sebep olabilir. Bu da cildin ve saçların doğal yapısını bozmakla birlikte dış etkenlere karşı daha güçsüz bir bariyer oluşmasına sebep olabilir.

Soğuk kış günlerinde cildi yatıştırıp rahatlatacak ve nefes almasını sağlayacak ürünler kullanmak en doğru yöntem olarak bilinir. Yumuşak yapıdaki temizleme jellerini, küçük tanecikli peelingleri ve yoğun nemlendirici ürünleri tercih ederek günlük cilt bakım rutininizi oluşturabilirsiniz. Bir diğer yönden cildinizi kurularken yumuşak bir havlu kullanmaya ve nazik hareketlerle kurulama yapmaya özen göstermelisiniz. 

Işıl Işıl Parlamak İçin İhtiyacınız Olan Ürünler Vartabi’de!

Kış aylarında saç ve cilt bakım rutini oluşturmak için dikkat edilmesi gerekenlere kısaca değindik. Hem saç hem de cilt için ayrı ayrı ürün almanın zahmetine girmeden, ihtiyacınız olan tüm ürünlere tek bir noktadan ulaşabilirsiniz. Vartabi’nin kozmetik kategorisi ihtiyacınız olan saç ve cilt bakım ürünlerini bir arada bulundurarak zahmetsiz bir alışveriş deneyimi yaşamanızı sağlar. Hemen alışverişe başlamak için Vartabi kozmetik kategorisini ziyaret edebilirsiniz.