Ev Dekorasyonunda 2023 Trendleri: Evlerinizi Yenilemenin Tam Zamanı

29 Eylül 2023
Ev Dekorasyonunda 2023 Trendleri

Dekorasyon alanı içerisinde her sene yenilenen ev dekorasyonunda 2023 trendleri belli oldu. Cıvıl cıvıl renkler, yepyeni tasarlanan malzemeler ve farklı kumaşlar ev dekorasyonu modasında yerini aldı bile.

Trend uzmanları özellikle ev dekorasyonunda 2023 trendleri içerisinde koyu bir renk paletlerinden fırlamış dramatik atmosferlerin yaratıldığı evlerin çok revaçta olduğu konusunda şimdiden hemfikir.

2023 Evleri İçin İleri Dönüşüm ve Basit Yaşam

Her geçen gün dünya üzerinde tükenilen kaynaklardan yola çıkarak tasarlanan 2023 ev dekorasyonu trendleri içerisinde eski olanı yeniden dönüştürme, değerlendirme ve ileriye dönük dönüştürülmüş tasarımların daha da artacağı bilinen bir gerçektir.

Yeni nesil kuşaklar arasında özellikle yaygınlaşan trendler içerisinde fazlalıklardan arındırılmış basit bir yaşam ortamı yer alıyor yani az aksesuar kullanılan ve bu şekilde yaratılmış rafine bir görünüm.

Evlerde Kıvrımların Pozitifliği

Sütun bacaklar ve kıvrımlı formlar 2023 yılında ev içerisindeki dekorasyonda ön plandadır. Boğum boğum ve dairesel formdaki tasarımların çok kullanacağı bir sene olan 2023 yılında tasarımcılar genellikle grafik desenleri ön plana çıkarırken çarpıcı renkleri de kullanmanın daha modern ve özgün bir ev görüntüsü elde edeceğini savunuyor.

Organik Doku Trendi 2023

Bambu, ahşap, seramik ve terakota gibi organik yüzeyler banyodan mutfağa her ortamda 2023 trendleri içerisinde yerini aldı. Abartısız ve sade bir estetik anlayışı oluşturan organik doku ev dekorasyonunda çok sıklıkla tercih edilmeye başladı. Jüt şekildeki halılar ve hasır aydınlatmalar bu senede iç mekan tasarımcılarının özellikle de ilk tercihidir.

Kum, toprak ve taş renkleri yine ev içerisinde 2023 dekorasyonunda sıklıkla kullanılan renkler daha kreatif bir ortam yaratıyor.

Eğlenceli ve Enerjik Bir Renk Seçimi Evlerde Ön Planda

Çarpıcı ve vurucu renklerin mekan içerisine kattığı optimizm algısı 2023 yılında da dekorasyon olarak ön plana çıkıyor. Doygun tonlar ve cesur renk kombinasyonlarının evlerde kullanılması dekore etme açısından daha egzotik bir görünümü elde etmek açısından sıklıkla kombine ediliyor.

Wellness Odaklı 2023 Ev Trendi

Son yıllarda hızla yayılım eğilimi gösteren Wellness trendi ev dekorasyonunda yaşamın her alanına dahil edilmeye 2023 yılında da devam ediyor. Özellikle iyi oluşu destekleyen ve uykudan farkındalığa kadar dekorasyon dokunuşlarını evlerde ön plana çıkaran yine tasarımcılarca da ev içerisinde çok fazla kullanılan bu trend oldukça meşhur.

Konforlu ve İşlevsel Evler

Ergonomik sandalyelerden dağınıklığı çabucak kamufle edecek organizerlere kadar birçok kolaylık evlerde 2023 trendlerinde kullanılıyor.

Burada öncelikle iç huzuru getirecek yeşil bitkiler ve alanda tasarruf sağlayacak olan çok sayıda depolama alanı mevcut olan duvar içi nişler ön plana çıkıyor. Güneş ışığının canlandırıcı etkisi ile birleşen ve pozitif duygular uyandırması açısından önemli olan büyük ve geniş camlar ve çıplak dokunuşların göz dolduracağı tasarımcılar tarafından da onaylandı.