2024 Anneler Günü Ne Zaman ve Hediye Önerileri

02 Nisan 2024
Anneler Günü Ne Zaman ve Hediye Önerileri

İnsanların annelerini andıkları, annelerini mutlu etmek için hediye aldıkları ve annelerine sevgilerine gösterdikleri güne anneler günü denir. Her yıl kutlanan bu günde annelerin mutlu olması için evlatları pek çok şey yapar. Böylelikle onlara verdikleri değeri de ortaya koyma imkanı bulur.

Anneler Günü Ne Zaman 2024?

İnsanların heyecanla bekledikleri anneler günü her yıl Mayıs ayında kutlanan özel bir gündür. Genel olarak kutlama için Mayıs’ın ikinci Pazar’ı beklenir. Bu nedenle bu özel günün her yıl farklı tarihlerde kutlandığı söylemek mümkündür.

2024 yılında anneler günü kutlama tarihi 12 Mayıs 2024’tür. Pazar gününe denk gelen bu günde çocuklar yaşayan annelerini hediyeler, sürprizler ve güzel sözlerde mutlu etmeye çalışacak. Annelerini kaybedenler ise onları mezarları başında anarak yad edecek.

Anneler Gününü Neden Kutlarız?

Annelere verilen değerin ortaya çıktığı ve onların mutlu olması için çaba harcandığı Anneler Günü’nün tarihçesi Antik Yunan’a kadar dayanır. Antik Yunan döneminde ana tanrıça Rhea için anma törenleri düzenlenmiştir.

Bu törenler genellikle ilkbahar ayının gelmesiyle yapılmıştır. Antik Romalılar dönemine gelindiğinde göre Roma tanrıçası Kibele adına törenler yapılmıştır. Yakın çağda bu özel günün kutlanmaya başlaması ise 1908 yılına dayanır.

1908 yılında Anna Jarvis isimli aktivist kaybettiği annesini anmıştır. Aktivistin yaptığı bu anma törene kısa sürede ABD’de yayılmış ve annelerini kaybeden kişiler onları anmaya başlamıştır. Amerika’nın ardından ise annelerin anılması Dünya genelinde yaygınlaşmış ve günümüze kadar devam etmiştir.

Türkiye’de Anneler Günü’nün kutlanmaya başlaması ise 1955 yılına dayanır. Bu tarihten beri çocuklar annelerin anmak, onlara sevgilerini sunmak ve onlara verdikleri değeri anlatmak için bu özel günü hediyelerle kutlar.

Anneler Günü Hediyeleri

Mayıs ayının girmesiyle birlikte Anneler Günü için alınacak hediye üzerine düşünülmeye başlanır. İnternet siteleri, mağazalar ve daha pek çok işletme bu özel gün için kampanyalar düzenler. Böylelikle kişilere bu özel günde alabilecekleri hediye fikirleri sunar.

Anneler Günü’nde anneler için alınabilecek en popüler hediyeler ise şunlardır;

  • Makyaj malzemeleri
  • Giyim ürünleri
  • Takı ve mücevherler
  • Parfümler
  • Mutfak eşyaları
  • Çiçekler
  • Eşarp ve şallar
  • Süs eşyaları
  • Fotoğraf çerçeveleri
  • Kişisel bakım ürünleri

Bu hediyeler alınırken annelerin zevki, yaşı ve statüsü dikkate alınır. Böylelikle onu gerçekten mutlu edecek hediyenin alınması sağlanır.

Anneler Günü Mesajları

Annelere özel kutlanan günde mesajlardan da yararlanılır. Anneler Günü sabahında mesaj atılarak annenin mutlu olması sağlanabilir. Bunun dışında alınan hediye üzerine de hazır mesajlar veya kişisel duyguları açıklayan mesajlar hazırlanabilir. Bu mesajlarda annelerin mutlu olmasını sağlayacak temenniler de bulunur. Bunun dışında sağlık ve hayırlı ömür dilenebilir.

Anneler Gününe Özel Sürprizler

Anneler adına kutlanan özel günde klasik hediyelerin tercih edilmesi şart değildir. Anneler için daha özel sürprizler hazırlanabilir. Bu hediyeler arasında anneleri yemeğe çıkarmak ilk sırada bulunabilir.

Bu özel günde annelerin mutlu olması için güzel bir restoranda yemek yedirilebilir. Bunun dışında annelere bu özel günde ufak bir tatil planlanabilir. Önceden ayarlanan tatil beldesine annenin gitmesi sağlanarak güzel bir tatil deneyimi yaşatılır.

Anneler için evcil hayvan alınarak sürpriz yapılabilir. Kedi, köpek veya muhabbet kuşu bu hediyeler arasında bulunabilir. Bunların dışında anneleri mutlu etmek için el yapımı hediyeler hazırlanabilir. Örneğin atkı veya bere örülebilir, deniz kabuklarından fotoğraf çerçevesi yapılabilir veya fincan boyaması yapabilir.