Airfryer'da Pişirilen Yemekler

01 Nisan 2024
Airfryer'da Pişirilen Yemekler

Yiyecekleri yağsız kızarmaya yarayan airflayer da pişirilen yemekler airflayer satın alan kişilerin öğrenmek istedikleri konuların başında gelir. Böylelikle hem cihazı doğru kullanmaları hem de lezzetli yemekleri hazırlamaları kolaylaşır.

Airfryer Da Pişen Yemeklerin Listesi

Airfryer kullanılarak yapılabilecek pek çok yemek bulunur. Bu yemeklerin kızartma ağırlıklı olduklarını söylemek mümkündür.

Hava fritözünün kullanılmasıyla hazırlanabilecek lezzetli yemeklerin listesi şöyledir;

  • Patates kızartması
  • Çıtır karnabahar
  • İzmir köfte
  • Tavuk sote
  • Belen tava
  • Tavuk pirzola
  • Hamsi
  • Bütün tavuk

Bu yemekler suya ihtiyaç duymadan piştikleri için hava fritözü ile kolayca pişerler. Ayrıca yemeklerin pişmesi için yağ gerekmediğinden yağsız yemek yeme imkanı yaşarlar.

Airfryer Patates Kızartması

Airfryer kullanılarak yapılabilecek en kolay ve yaygın tercih edilen yemek patates kızartmasıdır. Normal şartlarda bol yağda kızartılması gereken patatesin hava fritözü ise yağa ihtiyaç duyulmadan kızartılması mümkün olur.

Patates kızartması için patatesler soyulup parmak uzunluğunda kesilir. Kesilen patatesler suyla yıkanır ve peçete yardımıyla kurulanır. Kurulan patatesler 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ içerisine atılır ve harmanlaması yapılır.

Hazır hale getirilen patatesler fritöz haznesine koyulur. Cihazın patates kızartması modunda çalışma sağlanır. Ortalama 15-20 dakika içerisinde patates kızartması yemeye hazır hale gelir.

Airfryer Çıtır Karnabahar

Çıtır karnabahar hava fritözünde yapılabilecek basit yemekler arasında bulunur.

Bu yemeğin yapılabilmesi için gerekli malzemeler şunlardır;

  • Orta boy karnabahar
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Pulbiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Orta boy karnabahar ufak parçalara ayrılır ve kaynatılır. Karnabaharlar kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. Bir kase alınarak içerisine baharatlar, sıvı yağ ve unlar eklenerek bir karışım hazırlanır. Soğuyan karnabaharlar bu karışım içerisine atılır ve sosun yedirilmesi sağlanır. Hazırlanan karnabaharlar fritöz içerisine yerleştirilir ve süre ayarlanarak pişmesi beklenir.

Airfryer İzmir Köfte

Cihazın İzmir köfte pişirmek için kullanılması mümkündür. Bunun için ilk olarak gerekli malzemeler hazırlanır. İzmir köftenin malzemelerini köfte harcı, sos ve diğer malzemeler olarak 3 gruba ayırmak mümkündür.

Köfte harcı için 500 gr kıyma,1 soğan, 1 yumurta, 1 tutam maydanoz, 3 yemek kaşığı galeta unu ve baharatlar hazırlanır. Köfte harcı için gerekli malzemeler hazırlandıktan sonra köftenin yoğurulması sağlanır. Yoğurulan harçtan ufak parçalar alınarak köfte şekli verilir.

Köftenin sosu için gerekli malzemeler ise şunlardır; 2 çay kaşığı yemek salçası, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz ve 1 bardak sıcak su şeklindedir. Bu malzemeler bir tencereye koyularak pişirilir. Hazır olan sos bir kenara alınır.

Hazır hale gelen köfteler fritöze yerleştirilir ve pişmesi sağlanır. Köfteler piştikten sonra patates, biber ve domates eklenerek yeniden fritöze alınır. İzmir köfte ve sebzeler üzerine hazırlanan sos eklenir. Sosun diğer malzemelerle karışması için ortalama 10 dakika pişmesi sağlanır.

Airfryer Tavuk Sote

Yağsız fritöz kullanılarak yapılabilecek yemeklerden birisi de tavuk sotedir. Sebzeli yapılmak istenen tavuk sote için gerekli malzemeler şunlardır; tavuk göğsü, kırmızı biber, sarımsak, kabak, domates, tuz, karabiber, pul biber ve zeytinyağıdır.

Tavuk sotenin yapılışı için ilk olarak alınan 1-2 parça tavuk göğsü küp şeklinde doğranır. Tavuklardan sonra tercih edilen sebzelerde küp şeklinde doğranır. Tavuklar ve sebzeler doğrandıktan sonra baharatlar ve zeytinyağı ile bir kapta karıştırılır.

Fritöz tavuk pişirme moduna alınır ve ısınması sağlanır. Isınan fritöze tavuk ve sebze karışımı yerleştirilir. Yerleştirme ardından pişmesi beklenmeye başlanır. Sebze ve tavuğun her tarafının pişmesi için 5 dakika arayla haznenin çıkarılıp sallanması sağlanır. Böylece ortalama 15 dakika süreyle tavuk sotenin pişmesi beklenir. Yemeğin piştiğinden emin olunduktan sonra fritözden alınarak servis edilir.