2023 Makyaj Trendleri: Güzellik Dünyasının Yükselen Yıldızı

14 Kasım 2023
2023 Makyaj Trendleri: Güzellik Dünyasının Yükselen Yıldızı

Güzellik dünyası her geçen yıl yepyeni trendleri ve stilleri hayatımıza katmaya devam ediyor. 2023 yılı, güzellik dünyasında renklerin ve yaratıcı tarzların ön planda olduğu bir yıl olarak devam ediyor. Yeni makyaj trendleri, bu yıl renkli dokunuşları, özgün ve cesur tarzları ön plana çıkarıyor. Bununla beraber doğal makyajlar ve sadelik her zamanki etkinliğini sürdürmeye devam ediyor.

2023 yılı kişileri, makyajın sınırlarını zorlamaya, renkleri özgürce kullanarak yepyeni stiller oluşturmaya teşvik ediyor. 2023 güzellik trendleri cesurluk ve özgünlük temasını öne çıkaran stilleri ön planda tutuyor. Cesurca, kendisine en çok yakışan tarzı makyajlara yansıtanlar isminden sıkça söz ettiriyor. Peki 2023 makyaj trendlerine daha yakından göz atmamız gerekirse hangi stiller öne çıkıyor? Gelin bu yazımızda birlikte keşfedelim.

Çarpıcı Stillerin Olmazsa Olmazı: 2023 Makyaj Trendleri

Makyaj, her sezon yenilenen bir sanat haline gelirken 2023 yılı, çarpıcı ve etkileyici stilleri öne çıkarıyor. Güzellik dünyasındaki özgün dokunuşlar eşsiz bir sanat eseri havası yaratıyor. Bu eserlerde en çok tercih edilen yöntemler son makyaj trendleri olarak karşımıza çıkıyor. Şimdi gelin birlikte 2023 yılı makyaj trendlerini daha yakından inceleyelim.

1) Işıl Işıl Parlayan Ciltler

Parıltılı ve ışıl ışıl parlayan ciltler her zaman daha sağlıklı bir cilt görünümü elde edilmesini sağlar. Bu ışıltılar abartıdan uzak, doğal dokunuşlar ile sağlandığında büyüleyici bir etki yaratır. Makyajın olmazsa olmazı fondötenler ışıltılı bir cilt elde etmede oldukça önemlidir. Islak bitişli fondötenler ve BB kremler ile 2023 trendlerini yakalayabilir, sağlıklı bir cilt görünümünü elde edebilirsiniz.

2) Rengarenk Gözler

Göz makyajı her sezon farklı trendleri beraberinde getirir. 2023’te ses getiren renkli göz makyajı, sezona damgasını vuran trendlerin başında gelir. Renkli eyeliner ile çizilen keskin hatlar, gözleri ön plana çıkarırken bakışları derinleştirir. Siz de renkli eyeliner ya da renkli pastel farlar ile enerjik ve canlı bir göz makyajı elde edebilirsiniz.

3) Öne Çıkan Yanaklar

2023 makyaj trendleri listesinin bir diğer maddesini, farklı tonlarla öne çıkarılan ışıltılı yanaklar oluşturuyor. Canlı renklerin kullanıldığı krem ve likit allıklar yanakları öne çıkarırken canlı bir cilt görünümü elde edilmesini de sağlıyor. Özellikle yukarı doğru uygulanan ve göz makyajıyla birleştirilen allıklar, daha genç ve sağlıklı bir cilt görünümü yaratıyor.

4) Işıldayan Dudaklar

Sezona bağlı olarak değişen makyaj trendlerinden bir diğeri ise lip glossların kullanıldığı makyajlar olarak karşımıza çıkıyor. Dönem dönem kullanımı artan lip glosslar, 2023 yılında en çok tercih edilen ürünler listesine giriyor. Siz de ışıldayan bir dudak makyajı için renkli bir ruj üstüne lip gloss sürebilir ya da doğal bir görünüm elde etmek için şeffaf lip glossları tercih edebilirsiniz.

5) Taşlar Her Yerde

Taşlı makyajlar 2023 yılında yeniden hayatımıza girmeye başlıyor. Hem gözlere hem de yüze uygulanan taşlar ile makyajlar daha ışıltılı bir hale geliyor. Özellikle renkli göz makyajlarına kolaylıkla uyum sağlayan taşlar ile makyajınıza daha özgün bir hava katabilir, dikkat çekici bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Güzelliğin Sırları: Makyaj Trendlerini Uygulama Rehberi

2023 yılı makyaj trendlerine önceki paragraflarımızda kısaca değindik. Makyaj trendlerini takip etmek kadar doğru uygulama yapmak da önemli. Makyaj trendlerini doğru uygulamanız için ihtiyacınız olan ipuçlarına birlikte göz atalım.

  • Cilt Bakımını Daima Önemseyin: Makyajın doğru uygulanması ve cildinizle bütünleşmesi için sağlıklı bir cilde sahip olmak oldukça önemli. Trendler değişse bile cilt bakım rutininizi her zaman uygulamaya ve makyaja hazır sağlıklı bir cilt bariyeri oluşturmaya özen gösterin.
  • Doğru Fırçalar Kullanın: Makyaj uygulamalarında bir diğer kritik konu doğru fırça seçimidir. Özellikle eyeliner, kontür gibi keskin hatlar oluşturulan uygulamalarda doğru fırça seçmek uygulamayı kolaylaştırır.
  • Renklerin Uyumlarına Dikkat Edin: Özellikle renkli göz makyajlarında renklerin uyumu makyajın bütünselliği için oldukça önemlidir. Bazen zıt renkler bir arada kullanılırken bazen bir rengin farklı tonları istediğiniz uyumu yakalamanızı sağlayabilir.
  • Ten Makyajında Keskin Çizgilerden Kaçının: Ten makyajında keskin çizgiler kullanmak, ürünü dağıtmamak yapay bir görünüm oluşmasına sebep olabilir. Bu nedenle kullandığınız ürünleri dağıtarak yumuşak bir geçiş elde edebilirsiniz.

Makyaj Trendlerini Yakalamanın Sırrı Vartabi’de

2023 makyaj trendleri birbirinden farklı ürünlerin bir aradaki eşsiz uyumuyla şekilleniyor. Trendleri yakalamak ve tüm ürünlere tek bir noktadan ulaşmak Vartabi ile mümkün. Aradığınız makyaj malzemesine bir tıkla sahip olmak için Vartabi makyaj kategorisini inceleyebilirsiniz.