Yeşil Dekorasyon

07 Kasım 2022

Doğanın Huzuru Evinizde!

Dünyada yaşam her geçen gün değişirken insanların alışkanlıkları ve tercihleri de aynı oranda değişiyor. Bu yeni internet çağında neredeyse her şeyin hızlı bir şekilde elimize ulaşmasıyla neredeyse hepimiz evde daha çok zaman geçirmeye başladık. Çünkü dışarıda olan her şey artık evimizde de var.

İnsanın her zaman kendini en rahat ve güvenli hissettiği yer; evidir... Fakat bir evin içinde geçirilen zamanı daha konforlu ve daha rahatlatıcı yapmak da yine bizim elimizde. Bunun içinse belki de en önemli şeylerden biri sıcak yuvamızın dekorasyonu.

Retronun romantikliği, beyazın şeffaflığı, kırmızının tutkusu... Ama son zamanlarda, ev dekorasyonunda öne çıkan bir tarz daha var; yeşil...

Kim ormanlara baktığında huzurla dolmaz ki? Ya da evimizdeki yemyeşil yapraklı bir çiçek kimi mutlu etmez? İşte bu yazımızda yeşil dekorasyonun püf noktalarını anlatıyoruz!

Duvar Kâğıtlarındaki Ferahlık

Ev için kullanılan tabirlerden biri de dört duvar arası. Peki bu duvarları daha eğlenceli ya da ferahlık veren bir hale dönüştürmek mümkün mü? Elbette. Duvar kağıtları!

Eğer sakinliği seviyorsanız, duvar kağıtları seçiminizi ister yeşilin sıcak tonlarından ister soğuk tonlarından kullanarak yapabilirsiniz. Ama enerjik biriyseniz, üzerinde desenlerin de olduğu bir duvar kağıdı ile evinize renk katabilirsiniz.

Püf nokta: Eğer duvarlarınız için desensiz ve tek bir tonda yeşil seçtiyseniz, yine farklı yeşil tonlarda tablolarla duvarınızı süslemeyi unutmayın!

Perdeler ve Yastıklar

Ev dekorasyonunda belki de bazen basit görünen ama bir evi en çok değiştirebilecek noktalardan ikisi; perdeler ve yastıklar!

Perdeler sadece bir şeyleri kapatmaz, aslında çoğu şeyi gösterir. Eğer siz de evinizin dekorasyonunu yeşil seçtiyseniz, dekorasyonunuzu perdelerinizle ön plana çıkarın! Burada belki de en önemli şey, duvar renginiz ya da duvar kağıdınızın tonu.

Eğer perdenizi duvarınızın kontrastı bir renkte seçerseniz, hem daha şık bir görüntü elde edersiniz, hem de olası bir boğuculuktan kurtulmuş olursunuz.

Peki ya yastıklar?

Özellikle koltuğunuzun üzerinde duracak yastıklar için perdeye göz kırpabilirsiniz :)  Tabi eğer koltuğunuzla ters düşmüyorsa!

 

Ayaklarımızın Bastığı Rahatlık; Halılar

Ev bir bütündür ve bu bütünlükte halıların da rolü oldukça önemlidir. Halılarınızda rahatlık da arasınız ya da onlara sadece bir dekor gözüyle de baksanız, yine de seçiminizi dikkatle yapmalısınız.

Halı seçiminizde dikkat etmeniz gereken şey, genelde onlara en yakın olan mobilyalarınız ile olan uyumudur.

Tabi ki yeşilinizin tonunu mobilyalara göre seçebilirsiniz ama bize sorarsanız kim çimlerin üzerinde dolaşıyormuş hissi yakalamak istemez ki?

Yeşil Olur da Bitki Olmaz mı?

Aslında bu maddeyi çok uzatmayacağız. Bir ev yeşil dekorasyonunda olur da o ev de bitkiler olmaz mı? Bizce olur, olmalı!

Ve Mobilyalar...

Artık yeni çağda evde geçirilen sürenin arttığını zaten söylemiştik. Peki evin içinde en çok süreyi nerede geçiriyoruz; tabi ki mobilyalarımızın üzerinde.

Mobilya denince de elbette akla ilk gelen salondaki koltuklarımız ya da berjerlerimiz. Üzerinde geçirdiğimiz vakti düşünürsek seçtiğimiz mobilyanın ve yeşil dekorasyondaki tonunun da önemini ayrıca belirtmemize gerek yok.

Burada bizim için yeşil dekordaki koltuğun ya da berjerin en önemli püf noktalarından biri yeşilin tonunun ya açık ya da tam tersi koyu bir yeşil tonu olması. Eğer mobilya seçimini yeşil dekorasyonda en sona bıraktıysanız, duvarların rengine göre seçiminizi yapabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere yeşil dekorasyonu ve püf noktalarını anlattık. Elbette yeşilin hangi tonlarını kullanacağınız sizin zevkinizdir ama unutmayın doğru mobilya bu işin olmazsa olmazı!